Čo dať IT-čkárovi na Vianoce? Tipy na kurzy a iné darčeky. | Coderama
Remote / Rotácie na projektoch / Refferal bonus 2000€ / Work&Travel.
Získaj odhad platu

Vieme, že ak si najlepší, môžeš pracovať pre kohokoľvek.

Preto ti ponúkame okrem skvelých BENEFITOV aj adekvátne platové ohodnotenie. Vyplň náš dotazník a my ti na základe tvojich skúseností vypracujeme odhad tvojej budúcej výplaty v CODERAMA.

Napíšte nám:

Späť

Vianočný darček pre IT-čkára: Kurzy programovania a ďalšie tipy

Alexandra Vaszily|30.11.2022

vianocne darceky v it firme

Obdarovať na Vianoce IT-čkára môže byť poriadne tvrdý oriešok. Našťastie sme ho za teba rozlúskli a prinášame ti niekoľko tipov na cool darčeky, ktoré potešia nejedného programátora.

Napriek tomu, že každý z nich je originál, majú tiež veľa spoločného. Trávia veľa času za počítačom, IT je ich vášňou, majú zmysel pre humor, bez kávy sú nepojazdní a radi si zahrajú dobrú počítačovú hru. Ak preto tvoj vianočný darček matchne niektorý z týchto pomyselných boxov, máš veľkú šancu na úspech. Tu sú naše tipy:

Kurz programovania

Darček, ktorý nie je hmotný, no dokáže priniesť obrovskú hodnotu. Kurz programovania a ďalších skillov môže byť skvelým tipom pre začínajúcich IT-čkárov alebo tých, ktorí sa jednoducho chcú naučiť niečo nové. Mrkni na kurzy od Webrebel, IT academy, Skillmea, Green Fox Academy, IT v kurze či Codecademy. Nájdeš tam kurzy na tvorbu webov, programovanie v najobľúbenejších programovacích jazykoch, testovanie softvérov, tvorbu videohier a ďalšie. Neváhaj takýto vianočný darček nadeliť aj sám sebe a nakopni svoju kariéru v IT. 

Herná stolička

Dlhé hodiny strávené prácou či hraním hier dajú telu poriadne zabrať. Potešiť preto môže ergonomická stolička s herným dizajnom. Nielen že sa v nej cítiš ako v pretekárskom kresle, ale aj chrbtica sa ti neskôr poďakuje. Herné stoličky majú nastaviteľnú výšku sedadla, opierok chrbta a rúk či vankúšov pre maximálny komfort. Na trhu nájdeš množstvo modelov, pričom najlacnejšie kúpiš už do 100 eur. Drahšie a kvalitnejšie modely sa však pohybujú v stovkách eur. 

Vertikálna myš

Kto by nepoznal hrozbu s názvom syndróm karpálneho tunela? Nejeden programátor bojuje s bolesťou, brnením či tŕpnutím ruky v dôsledku namáhania. Našťastie tomu môže predísť darček v podobe vertikálnej myši. Má špeciálny tvar, ktorý umožňuje prirodzenú polohu zápästia a chráni tak svaly ruky pred preťažovaním. V obchodoch kúpiš bezdrôtové optické modely už do 30 eur. Ide tak o pomerne lacný a užitočný darček. Nezabudni si však overiť, či je obdarovaný ľavák alebo pravák. :) 

Slúchadlá 

Či už človek pracuje, hrá hry, počúva hudbu alebo podcast, bez kvalitných slúchadiel sa nezaobíde. Sú tak obľúbeným darčekom, ktorým takmer nikdy nič nepokazíš. Stačí sa zorientovať v značkách a preferenciách obdarovaného. Kým niektorí preferujú slúchadlá do uší, väčšina IT-čkárov volí slúchadlá cez hlavu alebo herné slúchadlá. Ak sú navyše s Bluetooth či Noise-cancelling technológiou, o to lepšie. Medzi top značky patria napríklad JBL, Koss, Bose, Marshall či Sony. 

Antistresová hračka

Aj keď človek miluje svoju prácu, nevyhne sa občasnému stresu. Blížiaci sa deadline, chyba v kóde, prepracovanie či nervózny kolega? Nahromadené napätie pomôže odbúrať antistresová hračka, ktorá je originálnym darčekom. IT-čkára určite poteší nadrozmerný udierací Enter, ktorý je skutočne funkčný, antistresová plastelína s levanduľovou vôňou či kreatívne magnetické kocky UniCube. Možností je nekonečno a ceny sú dostupné pre každého. 

Lego

Nie je tajomstvom, že väčšina IT-čkárov si zachováva mladého ducha. Tak prečo im nedopriať trochu hry, zábavy a odreagovania sa s legendárnou LEGO stavebnicou? Na LEGO jednoducho nikto nie je príliš starý. V ponuke dnes nájdeš množstvo tém a špeciálnych sérií, ako sú Star Wars, Marvel, Batman, Harry Potter, Stranger things, City či Icons. Každý si jednoducho príde na svoje. 

Veríme, že sme ťa trochu inšpirovali a pomohli ti s výberom super darčeka pre tvojho obľúbeného IT-čkára.

Alexandra Vaszily

Marketing manager

Marketingová manažérka, ktorá sa s láskou stará o web a sociálne siete.

Čo je u nás nové?